Eric Kayser interj
2017.09.02. 13:02, Timi

"Amikor mg nagyon fiatal voltam, taln 7 vagy 8 ves, megkrdeztem anyukmat, hogy sthetnk-e egy stit." Eric Kayser francia pk ezekkel a szavakkal emlkezett vissza letnek taln egyik legjelentsebb pillanatra. "Talltam otthon pr almt gyhogy elmentem a pksge tsztt venni, s gy trtnt, hogy elksztettem letem els alms pitjt barna cukorral. Felemel rzs volt. "
Ez volt az a pillanat, amikor eldnttte, hogy tovbb viszi a csaldi hagyomnyokat s is a pk szakmt vlasztja hivatsul. vtizedekkel ksbb, 1996-ban megnyitotta az els pksgt Prizsban, mostanra pedig tbb, mint 100 Maison Kayser pksg ltezik vilgszerte, emellett Kayser szeptember 12-n jelenteti meg tdik knyvt, Maison Kayser's French Pastry Workshop nven.
A knyv tele lesz kpekkel, melyek tmutatst nyjtanak, illetve 70 klnbz receptet tartalmaz, a knnyebbekkel indtva, s a bonyolultabbakkal zrva.
"A knyvben mandulaolajjal dolgozunk, gymlcskkel, klnbz tpus tsztkkal, klnbz kompozcikkal. Nmelyik torta lapos, nmelyik magas. Ha a knyv legelejtl haladsz sorba, a vgre rengeteget tanulsz. Egy igazi sff vlsz.
Figyelni kell a st hmrskletre
"Nagyon fontos, hogy a sti nem lesz j, ha nagyon magas hmrskleten, nagyon gyorsan akarod megstni!
Figyelj a pratartalomra
Teljesen rendben van, ha az otthonod be van lgkondizva. Amire nagyon kell figyelni, az a konyhai hmrsklet. Ha a konyhd is lgkondicionlt, ssd a stemnyt t perccel tovbb.
Hasznlj termszetes sszetevket
Nagyon sok ember tkezik egszsgtelenl, s ez nem j. A legjobb, ha a stshez termszetes alapanyagokat vlasztunk, gy nem csak egszsges lesz, de ugyanolyan finom is marad!
A macaron titkos sszetevje
Franciaorszgban, mi mandulalisztet hasznlunk, amit Kalofornibl rendelnk. A kaliforniai mandulaliszt ugyanis a vilg legjobbja, s ez az, ami olyan klnlegess teszi az dessget.
Szvvel csinld
Ha igazn j stemnyt akarsz kszteni, lvezd amit csinlsz! Nem ksztheted el jl, ha nincs benne a szved. "