Eric Kayser interjú
2017.09.02. 13:02, Timi
"Amikor még nagyon fiatal voltam, talán 7 vagy 8 éves, megkérdeztem anyukámat, hogy süthetnék-e egy sütit." Eric Kayser francia pék ezekkel a szavakkal emlékezett vissza életének talán egyik legjelentősebb pillanatára. "Találtam otthon pár almát úgyhogy elmentem a péksége tésztát venni, és így történt, hogy elkészítettem életem első almás pitéjét barna cukorral. Felemelő érzés volt. "
Ez volt az a pillanat, amikor eldöntötte, hogy tovább viszi a családi hagyományokat és Ő is a pék szakmát választja hivatásul. Évtizedekkel később, 1996-ban megnyitotta az első pékségét Párizsban, mostanra pedig több, mint 100 Maison Kayser pékség létezik világszerte, emellett Kayser szeptember 12-én jelenteti meg ötödik könyvét, Maison Kayser's French Pastry Workshop néven.
A könyv tele lesz képekkel, melyek útmutatást nyújtanak, illetve 70 különböző receptet tartalmaz, a könnyebbekkel indítva, és a bonyolultabbakkal zárva.
"A könyvben mandulaolajjal dolgozunk, gyümölcsökkel, különböző típusú tésztákkal, különböző kompozíciókkal. Némelyik torta lapos, némelyik magas. Ha a könyv legelejétől haladsz sorba, a végére rengeteget tanulsz. Egy igazi séffé válsz.
Figyelni kell a sütő hőmérsékletére
"Nagyon fontos, hogy a süti nem lesz jó, ha nagyon magas hőmérsékleten, nagyon gyorsan akarod megsütni!
Figyelj a páratartalomra
Teljesen rendben van, ha az otthonod be van légkondizva. Amire nagyon kell figyelni, az a konyhai hőmérséklet. Ha a konyhád is légkondicionált, süsd a süteményt öt perccel tovább.
Használj természetes összetevőket
Nagyon sok ember étkezik egészségtelenül, és ez nem jó. A legjobb, ha a sütéshez természetes alapanyagokat választunk, így nem csak egészséges lesz, de ugyanolyan finom is marad!
A macaron titkos összetevője
Franciaországban, mi mandulalisztet használunk, amit Kaloforniából rendelünk. A kaliforniai mandulaliszt ugyanis a világ legjobbja, és ez az, ami olyan különlegessé teszi az édességet.
Szívvel csináld
Ha igazán jó süteményt akarsz készíteni, élvezd amit csinálsz! Nem készítheted el jól, ha nincs benne a szíved. "